Renwick Townhouses

Positioned at the end of the street, and backing onto public reserve, the elevated pair of townhouses feels as though it’s surrounded by parkland enjoying commanding views across its leafy surrounds. With a prime position, and public interface to 3 sides, the design for Renwick St sets out to balance the identity of two unique townhouses, with a cohesively designed development that contributes the existing grain of the public realm.

Size — 1018 sqm
Stage — Documentation

 

Working with consistent, unbroken forms, clean material transitions are used to convey the separation of dwellings without breaking the rhythm of the development.  Townhouse 1 can be identified with its own unique timber cladding, and townhouse 2 with its black metal cladding. These two unique materials, are then blended with a simple light coloured render used throughout. The design is finally complimented with restrained details of curved walls to mimic the irregular site boundary and extruded window shading to frame the views.

With each view of Renwick St offering its own unique story of space and detail, the project sits confidently in its position, offering a considered approach to a two lot subdivision.

 

News

Social

Contact

© 2018 CERA STRIBLEY ARCHITECTS

+61 3 9533 2582

info@cs-a.com.au

Website design and build by Studio Hortenzia